Dvacet minut Radiožurnálu – Filip Matějka (2020)

Hostem je ekonom Filip Matějka z think-tanku IDEA. Ekonomiku čeká kvůli koronavirové krizi zřejmě velký propad. Jak by měla vláda pomoci českým podnikatelům? Jaká opatření je potřeba udělat okamžitě? A má už teď cenu počítat, kolik to celé bude stát? Moderuje Marie Bastlová.

Natočeno 2020. Premiéra 23. 3. 2020 (ČRo 1 Radiožurnál, 17:05 h.).

Lit.: Bastlová, Marie – Laštůvka, Vojtěch: Za pár měsíců se budou zdát ekonomická opatření hloupá, ale není čas hledat dokonalost, říká ekonom. In web ČRo 1 Radiožurnál, 24. březen 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: (…) Vláda dnes schválila další kroky, které mají pomoci tuzemské ekonomice zasažené koronavirovou pandemií. Odloží se poslední vlna EET a řada daňových povinností. Už minulý týden kabinet přijal postup na pomoc rodičům, kteří zůstali doma s dětmi. Jak má vláda pomoci českým podnikatelům? Jaká opatření by měla udělat okamžitě? „Když si představíte, že co normálně vlády zvládnou prosadit za čtyři roky, musí teď udělat za pár dní. Je to pro ně hrozně těžké,“ myslí si ekonom Matějka. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)