Vinohradská 12 – Čína se snaží budovat roli zachránce světa (2020)

Lenka Kabrhelová mluví se sinologem a analytikem projektu Sinopsis Filipem Jiroušem. Hudba Martin Hůla. Editace, rešerše, sound design Matěj Válek, Miroslav Tomek, Martin Hůla.

Natočeno 2020. Premiéra 1. 4. 2020 (ČRo Plus, 14:33 h.; 26 min.).

Lit.: Kabrhelová, Lenka – Válek, Matěj – Tomek, Miroslav: Sinolog Jirouš: Čína se snaží budovat roli zachránce světa. V případě Česka jde čistě o obchod, ne humanitu. In web IRozhlas, 1. 4. 2020 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: (…) Čína vyrazila do zdravotnické i politické ofenzivy. Před pár měsíci Peking odrážel kritiku za to, že nezvládnul zastavit nákazu, která se proměnila v globální pandemii. Teď země hlásí nulový přírůstek nakažených. Státy včetně České republiky soupeří o čínské dodávky ochranných pomůcek a čínští lékaři mnohde pomáhají v boji s koronavirem, například i v nejhůře postižené Itálii. Jak vnímat ochotu Pekingu? Jde o přátelskou podporu nebo se komunistický režim snaží vylepšit svůj obraz ve světě? A je možné věřit jeho koronavirovým statistikám?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)