ArtCafé – Poke Poke Poke 2: Tetování (2020)

Představujeme vizuální fenomén, se kterým se v dnešní době potkal skoro každý. Tetování můžeme vnímat nejen jako trend, ale i jako umělecký artefakt. Výtvarníci a tatéři Sarah Dubná, Štěpán Marko a Tomáš Mitura se mu věnují ve druhém dílu fanzinu POKE POKE POKE. Hudební dramaturg Petr Dorůžka představí to nejzajímavější ze současné world music, pořad moderuje Alžběta Kvasničková.

Natočeno 2020. Premiéra 27. 3. 2020 (ČRo 3 Vltava, 16:05 h.).

Lit.: Kvasničková, Alžběta: Tetování je otázkou diskuse. Tatér je občas v roli psychologa, říká Tomáš Mitura. In web ČRo 3 Vltava, 30. březen 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Autoři druhého dílu obrazového fanzinu POKE POKE POKE představili v ArtCafé současnou tatérskou scénu mimo hlavní proud.

Loni na podzim vydalo Nakladatelství AVU (NAVU) druhý díl knihy POKE POKE POKE. Jde o fanzin outsalonového tetování, ve kterém jeho autoři mapují formou rozhovorů s tatéry současnou scénu. Autoři prvního dílu fanzinu, grafik a typograf Štěpán Marko a tatér, zpěvák a absolvent AVU Tomáš Mitura přizvali ke druhému dílu zinu tatérku a studentku AVU Sarah Dubnou. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)