Pane, já se kochám (2020)

Eva Melo. O svobodě a výhodách pomalého a hlučného cestování. Pro mnoho lidí je avia dodnes automobilem, k němuž mají nostalgický a velmi osobní vztah. Autorka Eva Melo prožila díky svému otci a obytné avii nezapomenutelné dětství. Lásku k dobrodružství, cestování a avii samotné se dnes snaží předávat svým dětem. Dramaturgie Gabriela Albrechtová. Zvukový mistr Jitka Kundrumová.

Natočeno 2020. Premiéra 18. 6. 2020 (ČRo 3 Vltava, 20:00 h.; 58 min.) v cyklu Radiodokument. Repríza 13. 8. 2020 (ČRo 3 Vltava, 20:00 h.; 58 min.) v cyklu Radiodokument.

Lit.: Melo, Eva: Pane, já se kochám. Dokument o lásce k obytným Aviím. In web ČRo 3 Vltava, 18. červen 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Ke starým obytným Aviím mám velmi osobní vztah, díky jedné z nich jsem zažila kouzelné dětství a snažím se, aby něco podobného mohly prožít také moje děti. To mě inspirovalo i k natočení radiodokumentu. (…)

Jsem profesí a duší fotografka. Ráda pozoruji svět a zkouším zachytit esenci událostí. Rozhlasový dokument mi umožňuje pracovat podobně, ale v médiu zvuku. Ze spousty balastu vytáhnout podstatu tak, aby byla sdělitelná, aby bylo možno číst mezi řádky. To znamená, aby pořad nebyl jen o tom, že rádi jezdíme v Avii, ale také o jejím příběhu, o dobrodružstvích, která jsme v ní a díky ní prožili. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)