Veřejné jednání o bezpečnosti Přerova vyvolalo zájem i diskusi (2020)

Reportáž připravila .

Natočeno 2020. Premiéra 23. 7. 2020 (ČRo Olomouc, 2 min.).

Lit.: kra (= Kratochvílová, Lenka): Na veřejné jednání k bezpečnosti v Přerově se dostavily tři stovky občanů. In web ČRo Olomouc, 23. červenec 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: (…) Uklidnit vypjatou atmosféru ve městě a informovat obyvatele o opatřeních, ke kterým vedení města v posledních dnech muselo přistoupit. To byl cíl veřejného projednání, které vpodvečer uspořádalo vedení přerovského magistrátu.

Na projednání se dostavilo zhruba tři stovky lidí. Pobouření, nejistotu a pocit strachu tam vyvolaly incidenty znesvářených rodin olašských Romů z minulého týdne, při kterých v centru museli zasahovat i těžkooděnci. Policie teď kvůli výtržnictví a poškozování věci prošetřuje deset lidí.

Pískot, tleskání i pobouřené hlasy. Obyvatele města incidenty nepříjemně zaskočily. Pan Pavel sem přišel kvůli svým dětem. „Mám čtrnáctiletou dceru, sedmiletého syna. Chodí po městě a mám o ně strach,“ říká pan Pavel. Znepokojená je i důchodkyně Jarmila Dohnálková. „Je mi to moc líto, protože se za Přerov stydím. Narodila jsem se tu, děti se tady narodily a já se za Přerov stydím,“ říká důchodkyně. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)