Xaver a host – David Svoboda (2020)

David Svoboda hostem Luboše Xavera Veselého.

Natočeno 2020. Premiéra 9. 9. 2020 (ČRo Region, 32 min).

Lit.: nwe – Veselý, Luboš Xaver: Olympijský vítěz David Svoboda: Dřív jsem si myslel, že jsem nejlepší na světě. In web ČRo Region, 9. září 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  David Svoboda vybojoval na Letních olympijských hrách v Londýně první českou zlatou medaili v moderním pětiboji. Po ukončení vrcholové kariéry sportovce si splnil sen stát se trenérem.

V roce 2011 se český pětibojař stal na chvíli mezi sportovci dokonce světovou jedničkou. „To, že jsem nejlepší, jsem si paradoxně myslel o pár let dřív, když mi bylo asi dvaadvacet let. Měl jsem vždycky obrovské sebevědomí, sám sebou jsem si byl jistý a nikdy jsem o sobě nepochyboval. A to až do té míry, že když jsem jel na svoji první olympiádu, byl jsem přesvědčen, že jsem nejlepší na světě. Samozřejmě jsem tam dostal přes prsty od života,“ říká. „Naučil jsem se pak se sebou lépe pracovat. Sebevědomí jsem neztratil, ale přihodil jsem si do balíčku ještě pokoru.“

Jako sportovec se David Svoboda nevyhne zájmu žen. Xavera proto zajímalo, zda sportovec poznal, kdy o něj byl největší zájem. „Během StarDance zájem opačného pohlaví o mě narostl, ale během olympiády v Londýně to bylo silnější. A také po celém světě,“ směje se na Xaverovu otázku moderní pětibojař. (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)