Brave New Man v Huse na provázku (2020)

Jaké inscenace nabídne Husa na provázku v nové umělecké sezóně? Reportáž připravila Alena Blažejovská.

Hovoří Martin Hrdina, Michal Pavlík, Anna Hrdinová.

Připravilo Brno v roce 2020. Premiéra 12. 9. 2020 v rámci pořadu Zelný rynk (ČRo Brno, 17:00 – 18:00 h.; 29 min.).

Pozn.: Použity záběry z inscenace Gádžové jdou do nebe.

Lit.: Blažejovská, Alena: Brave new man v Divadle Huse na provázku. Co čeká diváky v nové sezóně? In web ČRo Brno, 11. září 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Poslechněte si, jaké inscenace nabídne brněnské divadlo Husa na provázku v nové umělecké sezóně.

Na počátku září se v Divadle Husa na provázku v Brně konala tisková konference k zahájení nové umělecké sezóny, vernisáž výstavy mladých výtvarnic Lenky Glisníkové a Karolíny Matuškové a odložená oficiální premiéra inscenace Gadžové jdou do nebe, v níž česko-romský tým performerů vypovídá o česko-romském soužití, o předsudcích na obou stranách pomlčky.

Na tiskové konferenci přivítali zástupce médií umělecká šéfka Anna Davidová, dramaturgové Kateřina Menclerová a Martin Sládeček. Dále byli přítomni grafici, kteří odpovídají za vizuální podobu sezóny – Martin Hrdina a Michal Pavlík. Anna Davidová uvedla, že při sestavování nové divadelní sezóny se tvůrci nechali ovlivnit koronavirovou pandemií. Využili prý toho, že Divadlo Husa na provázku je pružným organismem, a to, co už měli připraveno, proměnili tak, aby to odpovídalo tomu, čím společnost nyní žije. Pokud jde o změny v obsazení hereckého souboru, těší se brněnské divadlo na návrat Terezy Marečkové z Prahy. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)