Akcent – Národní galerie čeká na nového ředitele (2020)

Výběrové řízení na nového ředitele či ředitelku Národní galerie se blíží k závěru. Co by měla galerie vystavovat a kam má nové vedení napřít síly? Více výstav jako Kupka, méně samovlády, přeje si odborník. Připravil Tomáš Klička.  Editorka Petra Kultová.

Hovoří historikové umění Tomáš Winter a Tomáš Pospiszyl.

Natočeno v roce 2020. Premiéra 18. 9. 2020 (ČRo 3 Vltava, 16:30 h.; 29 min.).

Lit.: Kultová, Petra: Národní galerie čeká na nového ředitele. Více výstav jako Kupka, méně samovlády, přeje si odborník. In web ČRo 3 Vltava, 18. září 2020 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: Výběrové řízení na nového ředitele či ředitelku Národní galerie se blíží k závěru. Do poloviny října by měl ministr kultury Lubomír Zaorálek oznámit, zda galerii povede ředitel ostravské galerie PLATO Marek Pokorný, polská muzejní manažerka Alicja Knastová nebo bývalý ředitel Národní galerie Jiří Fajt. V jaké kondici se nachází naše největší muzeum umění a co by mělo nové vedení změnit? Hosty Akcentu s Tomášem Kličkou jsou historikové umění Tomáš Winter a Tomáš Pospiszyl.  (….)

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)