Vizitka – Ivan Ostrochovský (2020)

Seznamte se s lidmi, kteří žijí (s) kulturou. Host: Ivan Ostrochovský, režisér, scenárista. Moderuje: Markéta Kaňková.

Natočeno 2020. Premiéra 21. 9. 2020 (ČRo 3 Vltava, 10:02 h.; 59 min.).

Lit.: Slívová, Hana – Kaňková, Markéta: Zajímají mě málo známé příběhy, i proto jsem natočil Služebníky. Ivan Ostrochovský mluví o filmu, v němž církev kolaboruje s režimem. In web ČRo 3 Vltava, 22. září 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Na Vysoké škole múzických umění nejprve studoval filmovou vědu, pak od spolubydlících „odkoukal“ režii a vystudoval katedru audiovizuálních studií a dokumentární tvorby. Ivan Ostrochovský s Markétou Kaňkovou ve Vizitce mluvil hlavně o svém zbrusu novém filmu Služebníci, který se nedávno vrátil z Berlinale.

Služebníci vyhráli hlavní soutěž Febiofestu. Slovenský snímek, který líčí poměry na bohoslovecké fakultě v totalitním Československu by se měl v českých kinech objevit 15. října.

Do kostela chodí proto, aby se pokochal architekturou, a na komunistické minulosti Československa ho jako filmaře zajímají zejména nepříliš známé příběhy. I proto se režisér, scenárista a dokumentarista Ivan Ostrochovský rozhodl natočit snímek Služebníci, který byl letos v zimě uveden na Berlinale a v České republice měl před několika dny premiéru na Febiofestu. Na Slovensku ho paradoxně velké entrée teprve čeká, jeho vstup do distribuce na jaře totiž zhatil koronavirus. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)