Xaver a host – Zdeněk Zelenka (2020)

Zdeněk Zelenka hostem Luboše Xavera Veselého.

Natočeno 2020. Premiéra 21. 9. 2020 (ČRo Region, 32 min.).

Lit.: nwe – Veselý, Luboš Xaver: Režisér Zdeněk Zelenka: Na Jiřinu Bohdalovou jsem měl prostě štěstí. In web ČRo Region, 21. září 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Třicet let spolupracuje nekorunovaný král české televizní tvorby Zdeněk Zelenka s herečkou Jiřinou Bohdalovou, pro kterou se stal dvorním režisérem.

„Od malička jsem věděl, že budu režisérem. Rodiče ale říkali, že musím mít seriózní povolání a přihlásili mě na elektrotechniku. Jak se ale říká, vše špatné je pro něco dobré, takže mým spolužákem v jedné lavici byl dnes obávaný advokát Tomáš Sokol,“ vzpomíná Zdeněk Zelenka. „O elektřině ale dneska vím jen to, že se do ní nemá sahat,“ směje se režisér, který se po maturitě přihlásil na FAMU.

S herečkou Jiřinou Bohdalovou se seznámili na natáčení filmu Svědkyně v roce 1990. „Od té doby, tedy třicet let, spolu pracujeme. Myslím, že vzniklo takových třicet celovečerních titulů, z tohoto pohledu to tedy bylo opravdu osudové setkání,“ domnívá se. „Jiřina vždycky říká, že měla štěstí na lidi. Já říkám, že jsem měl štěstí na Jiřinu,“ říká s úsměvem. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)