Buchty – Korporát je masokombinát s lidskou tváří (2020)

Práce v korporátu vám zajistí penízky, klimatizaci a propisku zadarmo. Ale jinak? Připravily Zuzana Fuksová a Ivana Veselková.

Natočeno 2020. Premiéra 23. 9. 2020 (ČRo Rádio Wave, 27 min.).

Lit.: Fuksová, Zuzana – Veselková, Ivana: Korporát je masokombinát s lidskou tváří. Je jako život v dospělosti – není o co stát. In web ČRo Radio Wave, 23. září 2020 (článek+ nahrávka k poslechu). – Cit.: Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, uvítaly Martina, který pracuje v korporátu a zvažuje, zda to má spíš plusy nebo minusy.

Martin jako systematický mladý muž sestavil swot analýzu toho, zda je práce v korporátu spíš bolavá nebo příjemná. Obrázek si udělejte sami. Vyjádřil se v tom smyslu, že největší výhodou tohoto typu zaměstnání je dostatek merche – firemní propisky, kondomy a taky otvírač dopisů s logem firmy. Pak považuje za pozitivní i relativní stálost práce, ale potom už mnoho kladů nenašel.

Co se týče negativ, byl seznam o poznání delší – práce je to nepružná, atmosféra ve firmě formální a rigidní a musí se jezdit na teambuildingy. Martin ovšem posluchačům ukáže i pro-tipy, jak práci v korporátu přežít – on si například nechal napsat od doktora papír potvrzující, že nemůže nosit uzavřené boty, nebo utekl z teambuildingu v kostele s tím, že musí druhý den do školy (….)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)