Mozaika – Filosofie v podzemí – filosofie v zázemí (2013)

Editorky Markéta Bendová a Johana Borovanská hovoří o nové knize Filosofie v podzemí – filosofie v zázemí. Připravil Jindřich Bálek.

Natočeno 2013. Premiéra 29. 4. 2013 (ČRo 3 Vltava, 7 min.).

Lit.: Bálek, Jindřich: Vyšla unikátní publikace o filosofii v době disidentských bytových seminářů. In web ČRo 3 Vltava, 29. duben 2013 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Vyšla unikátní publikace o filosofii v době disidentských bytových seminářů „Filosofie v podzemí – filosofie v zázemí“.

Jedná se o sborník textů, které sestavily tři studentky filosofie pražské Filosofické fakulty – Markéta Bendová, Johana Borovanská a Daniela Vejvodová. Tento sborník nabízí unikátní materiály – rozhovory, studie, fotografie – které se týkají jak filosofických bytových seminářů v době normalizace, tak formování pražské katedry filosofie. Autorky jsou studentkami této katedry, která má oficiální název Ústav filosofie a religionistiky – a mezi studenty se jí říká běžně zklatkou „ÚFAR“. V knihovně ÚFARu je také kniha zatím k dostání a časem jistě přijde i do širší distribuce. Jindřich Bálek ovšem natáčel na Filosofické fakultě při první prezentaci této knihy a ptal se dvou editorek, Daniely Vejvodové a Johany Borovanské, co je vedlo k tomu knihu sestavit a jak se rodila její podoba. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)