Dvacet minut Radiožurnálu – Tomio Okamura (2020)

Hostem je Tomio Okamura, předseda SPD a místopředseda Poslanecké sněmovny. Počíná si vláda v boji s pandemií tak odpovědně, aby si zasloužila podporu ve sněmovně? Může počítat s uznáním a pochopením strany Svoboda a přímá demokracie? Jak by se podle této strany mělo postupovat v případu ministra zdravotnictví Prymuly, který byl přistižen bez roušky při odchodu z restaurace? Moderuje Vladimír Kroc.

Natočeno 2020. Premiéra 26. 10. 2020 (ČRo 1 Radiožurnál, 17:06 h.).

Lit.: Schubertová, Karolína – Kroc, Vladimír: Pro prodloužení nouzového stavu nejsou informace, říká Okamura. Chybí mu odpovědi vlády. In web IRozhlas, 27. 10. 2020 (přepis rozhovoru + nahrávka k poslechu). – Cit.: Hnutí SPD aktuálně nevidí důvod pro prodloužení nouzového stavu. V pondělních Dvaceti minutách Radiožurnálu to řekl lídr hnutí Tomio Okamura. Také se ostře ohradil proti oficialní formulaci pomoci v České republice. „Ten návrh zní ‚souhlas s pobytem cizích vojsk na našem území‘. A SPD je principiálně proti pobytu cizích vojsk,“ opakoval v rozhovoru několikrát Okamura.

Jak se díváte na postup ministra zdravotnictví Romana Prymuly (ANO) v souvislosti s aférou Vyšehrad? Ačkoliv ho k tomu vyzval premiér Andrej Babiš (ANO), neodstoupil z funkce.
Myslím, že problém je v tom, že pan ministr v podstatě vyhlašuje opatření vůči deseti milionům občanů České republiky, kteří potom mají velké ekonomické, finanční, sociální potíže a pak se ukázalo, že sám pan ministr ta opatření, jichž měl být osobním garantem, nedodržuje. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)