Páteční večer – Všeho do času, času nejvíc… (2003)

Rozhlasová kompozice o čase kosmickém, čase geologickém, čase na hodinách slunečních, věžních, ale i kapesních. O čase filozofů, básníků, čase nejdelším a nejkratším, ale také o nejstrašnějším omylu lidském, kdy čas je zaměňován rychlostí. Připravil a uvádí Jan Tůma.

Účinkuje Rudolf Pellar.

Natočeno 2003. Premiéra 30. 5. 2003 (ČRo 3 Vltava, 20:00 h.). Repríza 30. 12. 2020 (ČRo 3 Vltava, 20:00 h.; 116 min.) v cyklu Večer na téma.

Pozn.: Páteční večer věnovaný veličině, která při správném užití spoluvytváří nezbytný řád naší existence, zatímco užití nesprávné nás obdařuje stresem, nepřiměřenou rychlostí a – i když to zní pararadoxně – totální destrukcí času. Rozhlasová kompozice o čase kosmickém, čase geologickém, čase na hodinách slunečních, věžních, ale i kapesních. O čase filozofů, básníků, čase nejdelším a nejkratším, ale také o nejstrašnějším omylu lidském, kdy čas je zaměňován rychlostí. V pořadu uslyšíte dr.Václava Cílka, autora knihy Krajiny vnitřní i vnější, ing.Stanislava Michala, autora knihy Encyklopedie hodin, Mgr.Tomáše Stařeckého, spoluautora knihy Sluneční hodiny, docenta JUDr.Václava Mezřického a další hosty. Pořad připravil a uvádí Jan Tůma.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)