Úžasné životy – Miloš Nedbal podle Jiřího Hromady (2021)

Herec a dabér Jiří Hromada dnes zavzpomíná na svého učitele z DAMU, legendárního herce, pedagoga a režiséra Miloše Nedbala. Připravil Marek Mojžíšek. Dramaturg Daniel Kupšovský. Zvukový mistr Petr Janečka. Produkce Klára Illiašová.

Natočeno 2021. Premiéra 18. 4. 2021 (ČRo 2 Praha, 8:04 h.; 25 min.).

Lit.: Mojžíšek, Marek: Úžasné životy: Herec Miloš Nedbal podle herce a dabéra Jiřího Hromady. In web ČRo 2 Praha, 18. duben 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: „Na pana profesora vzpomínám nejen s úctou, ale taky s láskou,“ začíná svoje vyprávění herec a dabér, emeritní prezident Herecké asociace Jiří Hromada. „Nebyl to pro nás učitel ale partner, který nám předal nejen herecké řemeslo, ale taky chuť do života. A to i přesto, že občas pro ostřejší slovo nešel daleko. Jenže pokud už nějaké takové použil, vždy naprosto přesně popsalo situaci či problém.“ Miloš Nedbal byl jeho hlavním pedagogem po celá studia na DAMU. Dokonce se zasloužil i o jeho následné angažmá. (….)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)