Vinohradská 12 – Nebudeme plakat, vezmi si rukavice a podávej cihly! (2021)

Podcast o situaci na poničené jižní Moravě. Připravila Barbora Sochorová. Hudba Martin Hůla. Editace, rešerše, sound design Matěj Válek, Alžběta Jurčová, Martin Hůla.

Hovoří reportér Ľubomír Smatana.

Natočeno 2021. Premiéra 28. 6. 2021 (ČRo 3 Vltava, 8:34 h.; 27 min.).

Lit.: Sochorová, Barbora – Válek, Matěj – Jurčová, Alžběta: Příběhy z Moravy očima reportéra Smatany: Nebudeme plakat, vezmi si rukavice a podávej cihly! In web ČRo Plus, 28. červen 2021 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: Lidé na jižní Moravě hledají po úderu tornáda cestu k dřívějšímu životu. Na české poměry mimořádná bouře tu zanechala nejméně 6 mrtvých a desítky zraněných, vysoké jsou také škody na majetku. Obrovská je ale také míra pomoci, která teď do postižených obcí proudí. Co prožili zasažení lidé a jak svou situaci nesou? A jaká pomoc je v současné chvíli na místě potřeba? Barbora Sochorová mluví s reportérem Radiožurnálu Ľubomírem Smatanou, který je přímo na jižní Moravě. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)