Host Radiožurnálu – Ina Píšová (2021)

Čím si zasloužila tak obrovskou pozornost kniha Transsibiřská odyssea Iny Píšové, oceněná cenou Hanzelky a Zikmunda jako cestopis roku? Proč se stala bestsellerem? A jak změnila autorce život? Spolu s Inou Pišovou si v sobotu po desáté připomeneme výročí posledního transportu československých legionářů z Vladivostoku. Moderuje Vladimír Kroc.

Natočeno 2021. Premiéra 4. 9. 2021 (ČRo 1 Radiožurnál, 10:06 h.).

Lit.: prh – Kroc, Vladimír: Role legionářů nebyla tak heroická, byli to zoufalí kluci, kteří litovali, že tam zůstali, říká autorka Transsibiřské odyssey. In web ČRo 1 Radiožurnál, 4. září 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: „Většina legionářů si přivezla docela velká traumata a prostě o tom nevyprávěli. A ty rodiny jsou zvědavé, co ti kluci mohli prožívat,“ přibližuje důvod, proč legionářské téma stále žije, autorka knihy Transsibiřská odyssea Ina Píšová. Ta byla oceněná cenou Hanzelky a Zikmunda za cestopis roku. Nejdříve našla ukrytý deník svého pradědečka, pak s manželem cestu z Moskvy do Leningradu zrekonstruovali. „Měsíc jsme cestovali po magistrále po jeho stopách.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)