Diagnóza F – Narcismus: Lucie Jandová (2021)

Lucie se ze vztahu s narcistickým partnerem rozhodla odejít už po roce, nakonec s ním ale vydržela dalších sedm let. Co ji ve vztahu drželo a kam ji posunulo období, které dnes nazývá peklem? Druhý díl speciálu Diagnózy F o narcismu připravila .

Natočeno 2021. Premiéra 17. 9. 2021 (ČRo Rádio Wave, 18 min.).

Lit.: Paulík Lichková, Adéla: Zpočátku jsem se cítila jako hvězda, pak přišlo peklo, říká žena o životě s narcisem. In web ČRo Radio Wave, 17. září 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Když si Lucie po rozpadu manželství našla nového partnera, bylo vše zalité sluncem. Po nastěhování k němu však začalo peklo. Po roce vztahu si sbalila kufr a rozhodla se odejít. Nakonec ale ve vztahu s narcisem strávila osm let. O svém příběhu napsala knihu.

Novinářka a spisovatelka Lucie Jandová už za sebou v té době měla knihy o rodičovských zraněních, tak začala pátrat, co že se to v jejím vztahu vlastně děje. Nakonec se dostala k tématu narcistické poruchy osobnosti, které partnerovo chování odpovídalo, a tak s ním o tom zkusila mluvit. „On to reflektoval, se zájmem si to vyslechl, protože to bylo o něm, ale to bylo všechno. Změny nebyl schopen,“ popisuje Jandová.

Vinu za nešťastný vztah ale spisovatelka nesvaluje pouze na partnera. „Byla jsem dobře vycvičená oběť. Nacházela jsem si problematické muže, které jsem zachraňovala,“ říká. Právě nedostatek sebevědomí a touha spasit druhého jsou častými rysy lidí, kteří si pro vztah hledají narcistické partnery, a totéž platí obráceně. (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)