Aby měli mladí chuť chodit do divadla (2021)

Studentka JAMU Eliška Kánská v reportáži přibližuje, jak se lze stát členem, co všechno členství přináší i jaká divadla a konkrétní představení jsou do projektu zapojena. V charakteristických prostorách Alfa pasáže a HaDivadla se setkávají zapálení mladí nováčci, ale i ostřílení členové Klubu mladých diváků Brno a sdílejí svou radost a nadšení z divadla. Reportáž o Klubu mladých diváků Brno připravila Eliška Kánská. Dramaturgie Alena Blažejovská.

Připravilo Brno v roce 2021. Premiéra 23. 10. 2021 v rámci pořadu Zelný rynk (ČRo Brno, 17:00 h.; 15 min.).

Lit.: Kánská, Eliška: Aby měli mladí chuť chodit do divadla. HaDivadlo zve do Klubu mladých diváků Brno. In web ČRo Brno, 25. říjen 2021  (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: Od začátku letošního školního roku se po rozpačitém rozjezdu před dvěma lety (poznamenaném pandemií) skutečně rozbíhá projekt, který propojuje většinu brněnských divadel a zve na svá představení mladé dospělé.

KMDB neboli Klub mladých diváků Brno se postupně dostává do povědomí širší veřejnosti. Získává také další členy a tím vytváří komunitu mladých brněnských diváků a podněcuje jejich zájem o divadlo. Tento ojedinělý projekt nemá v naší zemi obdoby. Postupně se do něj zapojují i mimobrněnská divadla včetně například Horáckého divadla v Jihlavě.

KMDB nabízí studentům možnost chodit na divadelní představení za velice příznivé ceny a také svým členům poskytuje prostor pro sdílení zážitků a dojmů. Také se snaží o kultivaci jejich diváckého vnímaní prostřednictvím diskuzí.

Mnoho mladých lidí do Klubu vstoupilo právě začátkem října, kdy probíhala zahajovací akce s názvem Warm up. Zde se sešli nejen příznivci a členové Klubu, ale i jeho hlavní organizátorky Marie Rotnáglová a Anna Stránská. (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)