Větrník – Host ve studiu – Miroslav Etzler (2021)

Rozhovor s Miroslavem Etzlerem připravila Dita Vojnarová.

Natočeno 2021. Premiéra 24. 11. 2021 (ČRo Olomouc, 27 min.).

Pozn.: K premiéře nedošlo, Miroslav Etzler byl 25. 11. hospitalizován s covidem.

Lit.: voj (= Vojnarová, Dita): Nabídka, která se neodmítá. Miroslav Etzler nazkoušel v Olomouci roli Habigera v Zániku samoty Berhof. In web ČRo Olomouc, 24. listopad 2021 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: „Nejhezčí práce za posledních deset let,“ pochvaluje si Miroslav Etzler spolupráci s režisérem Miroslavem Krobotem a herci Moravského divadla.

Děj Zániku samoty Berhof se odehrává v Jeseníkách, které jako milovník hor dobře zná. Jezdil do nich ještě před nástupem na JAMU, kdy byl v angažmá v šumperském divadle. „Já jsem ale „Beskyďák“, pocházím z Ostravy, takže Beskydy jsou mé nejmilovanější hory,“ zdůrazňuje známý herec.

„Jestli něčeho lituju, tak toho, že jsem s Mirkem Krobotem neodešel do Dejvic, nabídku jsem dostal,“ přiznává po letech Miroslav Etzler. Zůstal tenkrát v pražském Národním divadle, kde měl angažmá. Teď je už řadu let na volné noze a v Moravském divadle Olomouc přijal další hostování, tentokrát v inscenaci Rok na vsi. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)