Diagnóza F – Seznamování lidí s handicapem (2022)

Není seznamka pro lidi s hendikepem trochu medvědí službou? A jak je ošetřeno riziko zneužití lidí, kteří mohou být kvůli svému hendikepu zranitelnější? Rozhovor připravila Adéla Paulík Lichková.

Hovoří Kristýna Mertlová ze seznamovací agentury.

Natočeno 2022. Premiéra 21. 1. 2022 (ČRo Rádio Wave, 25 min.).

Lit.: Paulík Lichková, Adéla: Lidé s duševním onemocněním si častěji hledají partnera s podobnou zkušeností. In web ČRo Radio Wave, 21. leden 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Seznamování a hledání partnerského vztahu může být pro někoho složitá disciplína. V době, kdy se velká část seznamování přenesla do online prostředí, může být pro lidi s hendikepem ještě obtížnější najít partnera – když na sebe prozradí, že jsou na vozíku nebo mají nějaké duševní obtíže, často už jim ten, s nímž jsou v kontaktu, neodepíše.

Na začátku seznamky určené pro lidi s hendikepem byla vlastní zkušenost stávajícího šéfa seznamovací agentury. Ačkoliv ho přátelé vnímali jako vzdělaného a zajímavého muže, skutečnost, že je na vozíku, snižovala jeho šance na seznámení. Podobnou zkušenost uvádí i lidé, kteří se potýkají s jinými hendikepy, např. s duševním onemocněním. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)