Host Lucie Výborné – Petr Pithart (2022)

Připravila a moderuje Lucie Výborná.

Natočeno 2022. Premiéra 9. 3. 2022 (ČRo 1 Radiožurnál, 17 min.).

Lit.: als – Výborná, Lucie: Petr Pithart: Rusové jsou mistři světa v utrpení. Putin jim slibuje hrdost a slávu, povstání je vyloučené. In web ČRo 1 Radiožurnál, 9. březen 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Jaké informace asi dostává prezident Vladimir Putin od svého nejbližšího okolí? A jakým způsobem si vlastně člověk ve vrcholné funkci zajistí, aby mu jeho spolupracovníci předávali reálný obraz světa? Těžko, záleží na tom, jakými lidmi se obklopí, shrnuje bývalý premiér a bývalý předseda Senátu Petr Pithart (KDU-ČSL) v rozhovoru s Lucií Výbornou.

Snažím se představit si, jak přijímá informace Vladimir Putin.

To, čím vládne Putin, se samozřejmě v ničem nepodobá vládě. Má několik nejbližších a ten další okruh, to jsou ti, kteří by strašně rádi věděli, jestli kolega také už nemá nějaké pochybnosti, jestli by se to Putinovi nemělo říct. Ale strašně se bojí to zjistit.

Je to neprodyšný kruh. Těm lidem jde doslova o krk, když je to třeba voják a chtěl by Putinovi říct, že je to špatně. Vždycky to vyžaduje odvahu říct šéfovi, že se něco nedaří.  (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)