Buchty se Standou Bilerem (2022)

Brno je náves –⁠ všichni si tam vidí až do kuchyňky. Rozhovor se Standou Bilerem nejen o tomto pozoruhodném moravském městě. Připravily Zuzana Fuksová a Ivana Veselková.

Natočeno 2022. Premiéra 1. 6. 2022 (ČRo Rádio Wave, 34 min.).

Lit.: Fuksová, Zuzana – Veselková, Ivana: Brno je jediný vtip, ve kterém se (ne)dá bydlet. In web ČRo Radio Wave, 1. červen 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které znamená svět, neuvítaly nikoho –⁠ byly totiž na živých Buchtách v Pražské tržnici, kam si přizvaly i čerstvého laureáta ceny Magnesia litera Stanislava Bilera. Toho se pak vyptávaly na to, zda se dá spokojeně vegetovat v Brně a jak tvrdý chlebík má spisovatel z povolání.

Moderátorky zajímal proces výroby knižního díla –⁠ jestli si člověk prostě sedne k papíru a prýští z něj slova nebo jestli se musí i takzvaně posnažit. Zuzanu pak speciálně zajímalo, jestli mu po obdržení literární ceny posílají fanoušci nudes, ale jednoznačnou odpověď nezískala. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)