Osobnost Plus – Ondřej Kundra (2022)

Ondřej Kundra, novinář z časopisu Respekt. Dnes se nejvíc pokouší pojmenovávat, jak se cizí velmoci snaží ovlivňovat orientaci České republiky směrem od demokracie. V roce 2010 obdržel cenu Novinářská křepelka, letos byl vyznamenán Cenou Ferdinanda Peroutky. Své publicistické knihy věnuje tématu Ruska. Co dělá s ruskou špionážní sítí po světě ruská agrese na Ukrajině? Ví se něco o tom, jak velká je nespokojenost s Putinem právě v ruských tajných službách? A čím si vysvětluje, že český prezident je dnes ve veřejných projevech na straně Ukrajiny? Moderuje Barbora Tachecí.

Natočeno 2022. Premiéra 7. 6. 2022 (ČRo Plus, 10:34 h.).

Lit.: Tachecí, Barbora – marz: Část lidí z Putinovy kontrarozvědky FSB je vyhozená, vyšetřovaná či v domácím vězení, vypočítává novinář Kundra. In web ČRo Plus, 7. červen 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Po odhalení aktérů výbuchů muničních skladů ve Vrběticích byli z Česka vypovězeni pracovníci ruské ambasády, kteří měli pracovat jako špióni. Podle novináře z týdeníku Respekt Ondřeje Kundry je ale otázkou, kolik skrytých agentů ještě v tuzemsku operuje. „Pak tady samozřejmě máte některé české politiky a elity, které dlouhodobě pracují a vystupují ve prospěch Ruské federace. A ty přece z České republiky neodešly,“ říká Kundra v pořadu Osobnost Plus.

Novinář dodává, že ani nevěří obratu českého prezidenta Miloše Zemana, který po začátku války na Ukrajině ruskou agresi veřejně odsoudil. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)