Zaostřeno na Ukrajinu mimo frontovou linii (2022)

Jak vypadá život na Ukrajině mimo frontovou linii? O každodenním životě civilistů v Kyjevě a stavu ukrajinského hospodářství natáčel reportér Vít Pohanka.

Hovoří sládek z Žitomiru Daniel Váša, sólista baletu Národní opery Ukrajiny Jan Váňa a další.

Natočeno 2022. Premiéra 13. 11. 2022 (ČRo Plus, 17:34 h.).

Lit.: Pohanka, Vít: Pokud Ukrajina padne, Putin vám znásilní ženu, ukradne dceru a nakonec vás zastřelí, vzkazuje Čech z týlu války. In web ČRo Plus, 13. listopad 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Ve zpravodajství se dozvídáme nejnovější vývoj na frontě, vidíme reportáže o tíživé situaci civilistů v její blízkosti, ale teď města hluboko v týlu – například Kyjev –, hlásí každodenní protiletecké poplachy. Ukrajinci si musejí zvykat na četné výpadky elektřiny, ale restaurace, kina a divadla jsou přesto otevřená. Ekonomika musí fungovat i ve válce.

„Všichni Češi, kteří jsou ,proruští‘, by si měli uvědomit, že je Rusko ohrožuje. Válka může přijít kamkoli. Lidé by měli filtrovat informace a hlavně se nenechat ovlivnit propagandou. Teď je to opravdu tak, že je Ukrajina nárazníkové pásmo mezi Západem a Ruskem,“ říká v pořadu Zaostřeno sólista baletu Národní opery Ukrajiny Jan Váňa. V Kyjevě žije už 17 let, manželku má Ukrajinku a spolu vychovávají čtyřletou dceru. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)