Host Apetýtu – Vít Weinberger (2023)

Připravila Jarka Eliášová.

Hovoří Vít Weinberger, přednosta Gynekologicko-porodnické kliniky Fakultní nemocnice Brno.

Natočeno 2023. Premiéra 26. 1. 2023 (ČRo Brno, 30 min.) v rámci pořadu Apetýt.

Lit.: Eliášová, Jaroslava: V roce 2027 by se v Brně mohly děti rodit v nové moderní porodnici, doufá přednosta kliniky Weinberger. In web ČRo Brno, 26. leden 2023
článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: „Rozštěpenost Gynekologicko-porodnické kliniky na dvě části – tedy Obilní trh a FN Brno Bohunice je již neúnosná,“ vysvětluje přednosta Gynekologicko-porodnické kliniky FN Brno v Apetýtu.

„Porodnice na Obilním trhu je krásná, historická budova na hezkém místě, ale už nedostačuje. V 21. století se zkrátka medicína v parku dělat nedá.“ Stavba nové porodnice v areálu FN Brno-Bohunice by měla započít v roce 2024.

Pacientky a rodičky se nemusí obávat žádných omezení. Stěhování je plánováno až ve chvíli, kdy bude všechno hotovo. „Těším se na to, že začneme fungovat konečně jako tým, který není rozdělený vzdáleností dvou pracovišť. Teď se převáží, dublují se provozy, několikrát denně přejíždíme mezi Obilním trhem a FN Bohunice. Je to velmi náročné stran plánování,“ vysvětluje docent Weinberger. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)