Královna banditů (2023)

V sedmnácti letech se stala královnou banditů, zabíjela muže, kteří týrali ženy, aby se posléze dostala coby poslankyně, až do národního parlamentu. Připravil Stanislav Motl. Dramaturgie Magdalena Šorelová. Zvukový mistr Tomáš Gsölhofer. Zvukové efekty Petr Šplíchal.

Účinkují Libor Vacek, Zdenka Fleglová.

Natočeno 2023. Premiéra 30. 1. 2023 (ČRo 2 Praha, 18:04 h.; 27 min.) v cyklu Stopy, fakta, tajemství…

Lit.: Motl, Stanislav: Královna banditů. Zabíjela muže, kteří týrali ženy. A pak se stala poslankyní indického parlamentu. In web ČRo 2 Praha, 30. leden 2023 (anotace). – Cit.: Neuměla číst ani psát. Telefon či televizi poprvé spatřila až ve svých dvaceti letech, když se ocitla ve vězení. Jako dítě jedla hlínu a vnímala, že se s ní zachází hůře než s toulavým psem. Úděl sedřené, ponižované a týrané ženy však odmítla. Vzbouřila se. Stala se královnou banditů, která několik let děsila široké okolí. Za práva žen bojovala i jako poslankyně. Ti nejchudší ji přezdívali královnou květin. Pro jiné byla nemilosrdnou vražednicí. Jmenovala se Phúlán Déví. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)