Festival Setkání/Encounter v brněnských ulicích (2023)

Studentka JAMU Eliška Kánská vás svým příspěvkem pozve na mezinárodní festival divadelních škol Setkání/Encounter 2023. Dramaturgie Alena Blažejovská.

Připravilo Brno v roce 2023. Premiéra 18. 3. 2023 v rámci pořadu Zelný rynk (ČRo Brno, 17:00 – 18:00 h.; 19 min.).

Lit.: Kánská, Eliška: Mraveniště aneb symbol systému spojeného v chaos. Festival Setkání/Encounter po třiatřicáté v Brně. In web ČRo Brno,  21. březen 2023 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Od úterý 28. března se v Brně naplno rozproudí mezinárodní festival divadelních škol Setkání/Encounter. Do 1. dubna budou mít jeho účastníci možnost navštívit více než desítku představení z různých koutů světa, ale i zajít si na zajímavý doprovodný program v podobě workshopů či přednášek.

Tématem letošního festivalu je mraveniště. Koordinátorka festivalu Anežka Hanáčková v reportáži popisuje, proč organizátoři zvolili právě toto téma. Kromě mraveniště a jeho různých podob studentka divadelní produkce z brněnské JAMU přibližuje posluchačům, které země se letos Setkání/Encounteru účastní a na jaká představení se mohou těšit.

JAMU tento festival organizuje už více než 30 let a letos do hlavního programu vysílá Loupežníky od Friedricha Schillera v režii Martina Modrého. Ten prozradí, co ho na tomto textu zaujalo i v čem vidí jeho aktuálnost. Reportáž provází hudba právě z této inscenace. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)