Chyba systému 1/?? (2023)

Připravili Jan Pokorný, analytik David Klimeš, novinářka Apolena Rychlíková. Kreativní producent Lukáš Sapík. Zvukový design Jaroslav Pokorný. Editorka Karolína Kašparová.

Natočeno 2023. Premiéra 1. dílu 24. 3. 2023 (ČRo Plus).

Lit.: Pokorný, Jan – Klimeš, David – Rychlíková, Apolena: Startuje nový politický podcast Chyba systému. Na problémy české společnosti si posvítí Pokorný, Klimeš a Rychlíková s dalšími hosty. In web ČRo Plus, 23. březen 2023 (článek + teaser k poslechu). – Cit.: Poslouchejte nový politický podcast Chyba systému, který je pokračováním úspěšné série Čekání na prezidenta. (..)

Jako pokračování úspěšné série Čekání na prezidenta připravil Český rozhlas Plus nový politický podcast Chyba systému. S moderátorem Janem Pokorným v něm budou politické dění v Česku glosovat analytik David Klimeš, novinářka Apolena Rychlíková a třetí, tematicky zvolený host.

První díl se zaměří na to, jak česká média chybují ve vztahu k politice a zda tomu tak nebylo i během volby prezidenta. Stálou sestavu hostů doplní moderátor České televize Václav Moravec.

„Rádi bychom posluchačům, kteří si oblíbili Čekání na prezidenta, nabídli nový projekt,“ říká šéfredaktor Plusu Josef Pazderka.

„Od sledování prezidentské volby si proto Jan Pokorný s novou sestavou posvítí na politické dění v Česku obecně a pokusí se pojmenovávat systémové problémy, které je potřeba řešit. Proto název Chyba systému,“ doplňuje Pazderka.

„V rámci každodenní zpravodajské i publicistické agendy chceme vždy poskytnout nejnovější informace. Politici, analytici a další hosté nás ale často upozorňují, že některé problémy jsou hlubší, sahají do mnoha oborů, mají nějakou historii, provází je zakořeněné společenské nálady a nelze je vyřešit drobným opatřením,“ říká editorka nového podcastu Karolína Kašparová.

„Narazili jsme na to třeba při reflexi vlastní novinářské práce, během debat o nepřátelství mezi Prahou a zbytkem republiky nebo u nedávných vyhrocených diskusí o důchodovém systému,“ dodává Kašparová.

Jako kreativní producent se na projektu podílel Lukáš Sapík, zvukovou grafiku pro něj připravil Jaroslav Pokorný. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)