Host Apetýtu – Eva Králová Krechloková (2023)

Připravila Jana Kobylinská.

Hovoří Eva Králová Krechloková.

Připravilo Brno v roce 2023. Premiéra 29. 5. 2023 (ČRo Brno, ) v rámci pořadu Apetýt.

Lit.: Kobylinská, Jana: Spolupracovala s Lubichem i Bromem. Eva Králová Krechloková se ohlíží za kariérou zpěvačky i učitelky. In web ČRo Brno, 29. květen 2023 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  „Několik let jsem nejedla oříšky ani zmrzlinu, můj učitel to vždycky poznal na kvalitě hlasu,“ říká s úsměvem zpěvačka Eva Králová Krechloková. Je také dlouholetou učitelkou němčiny, tou se ale stala až poté, když se do Německa provdala.

Zpívání pro ni bylo a stále je celoživotní láskou. Už jako osmnáctiletá začala navštěvovat lekce u proslulého pedagoga Bernarda Kočaře, ke kterému se sjížděli zpěváci, ale i operní pěvci z celé republiky.

„Dostala jsem víc talentů, uměla jsem i pěkně malovat. Setkání s panem Kočařem byl ale pro mě zásadní mezník. Byl skvělý člověk, chodila jsem k němu i dvakrát za den, postupně jsem se učila svůj hlas ovládat. Základem byla vždy dechová cvičení, to je alfa i omega pro každého zpěváka. Když jsem mu poprvé předvedla lidovku, zeptal se, jestli nechci zpívat operu, že hlas na to mám. Já jsem ale chtěla zůstat u svých oblíbených písniček, měla jsem ráda spíš rockovější hudbu. Jinak jsem ho ale poslouchala na slovo, několik let jsem třeba nejedla žádné oříšky ani zmrzlinu.“ (….)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)