Dvacet minut Radiožurnálu – Michal Bregant (2023)

Hostem je Michal Bregant, ředitel Národního filmového archivu, který nedávno oslavil osmdesát let své existence. K čemu archiv slouží a čím je pro české filmové umění důležitý? Jak obstojí naše současná filmová produkce, posoudíme-li ji měřítky nejskvělejších dob české a československé kinematografie? Moderuje Tomáš Pancíř.

Natočeno 2023. Premiéra 5. 7. 2023 (ČRo 1 Radiožurnál – ČRo Plus, 17:06 h.; 24 min.).

Lit.: opa – Pancíř, Tomáš: Ředitel filmového archivu: Nejenom Forman nebo Chytilová. Zrcadlem naší společnosti jsou i amatérská rodinná videa. In web ČRo 1 Radiožurnál, 5. červenec 2023 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Národní filmový archiv nedávno oslavil osmdesát let své existence. Kolik filmů a dalších předmětů získal za tu dobu do svých sbírek? Jaký je zájem o starší české filmy? Jak pokračuje digitalizace starých snímků a proč zmizely z YouTube desítky klasických českých filmů?Tomáš Pancíř se ptal ředitele Národního filmového archivu Michala Breganta.

V dnešní kinematografii pozoruji únavu a místo originality stereotyp, přiznává ředitel Národního filmového archivu Michal Bregant. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)