Z tvorivej dielne Rádia Litera – Svedectvo o zrode knihy G. G. Márqueza (Z tvůrčí dílny Rádia Litera – Svědectví o zrodu knihy G. G. Márqueze, 2024)

Připravila Eva Kopecká.

Hovoří hispanistka a překladatelka Eva Palkovičová a autorka. Ukázky čte Lucia Vráblicová.

Natočeno 2024. Premiéra 17. 4. 2024 (SRo 8 Rádio Litera, 6:45 h.). Repríza 17. – 23. 4. 2024 (SRo 8 Rádio Litera).

Lit.: Šaráková, Lucia: Magické cesty i vydavateľské trampoty. Téma týždňa. In web SRo Rádio Litera, 12. 4. 2024 (článek). – Cit.: Tento týždeň sa môžete opäť tešiť na dlho nevysielané hry a pripomenieme si aj nejaké literárne výročia. (…)

Nositeľ Nobelovej ceny za literatúru Gabriel García Márquez písal v posledných rokoch života ďalší príbeh o ľudských túžbach, sklamaniach, no opäť najmä o láske. Tento text však zostal nedokončený – uložili ho do literárnej pozostalosti na Texaskej univerzite v americkom Austine, kde bol pôvodne prístupný len akademikom. Dnes vychádza na celom svete pri príležitosti 10. výročia autorovej smrti a je vzácnou správou o tvorivom procese kolumbijského spisovateľa. Knihu v slovenskom preklade pod názvom Uvidíme sa v auguste predstaví autorka relácie Eva Kopecká v rozhovore s hispanistkou a prekladateľkou Evou Palkovičovou. Literárne ukážky číta Lucia Vráblicová. Program Svedectvo o zrode knihy uvádzame v premiére v rámci cyklu Z tvorivej dielne Rádia Litera. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)