Řečí peněz – David Marek (2024)

Máme za sebou konečně už ty největší krize posledních let, když se naše ekonomika stále ještě nevrátila na předcovidovou úroveň? Jak to jde dohromady se stále optimističtějšími předpověďmi? Václav Pešička se zeptá hlavního ekonoma české pobočky společnosti Deloitte Davida Marka.

Natočeno 2024. Premiéra 18. 4. 2024 (ČRo Plus, 11:10 h.; 25 min.).

Lit.: fos – Pešička, Václav: Na ekonomický růst nemáme natrénováno. Zatímco ostatní země investovaly, my to projedli, říká ekonom Marek. In web ČRo Plus, 18. duben 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Je ekonomická krize za námi? V pořadu Řečí peněz vysvětluje hlavní ekonom české pobočky poradenské společnosti Deloitte David Marek.

Česko konečně porazilo krizi. Důvodem je klesající inflace, která má nastartovat domácí poptávku. Poslední prognóza ministerstva financí předpovídá pro letošní růst ekonomiky 1,4 procenta, průměrnou inflaci 2,7 procenta, udržení nízké nezaměstnanosti a po dvou letech návrat růstu reálné mzdy, konkrétně o 3,6 procenta. Je opravdu krize za námi? V pořadu Řečí peněz vysvětluje hlavní ekonom české pobočky poradenské společnosti Deloitte David Marek. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)