Větrník – Host ve studiu – Milena Hesová (2024)

Život nekončí odchodem do důchodu, říká Milena Hesová, předsedkyně Krajské Rady seniorů Olomouckého kraje. Rozhovor připravila Dita Vojnarová.

Připravil ČRo Olomouc v roce 2024. Premiéra 22. 4. 2024 (ČRo Olomouc, 27 min.).

Lit.: voj: Život nekončí odchodem do důchodu, říká Milena Hesová, předsedkyně Krajské Rady seniorů Olomouckého kraje. In web ČRo Olomouc, 22. duben 2024 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: Drží se hesla: Aktivní zdravé stárnutí. „Senioři nechtějí být sami, chtějí se setkávat a družit. Když jim nabídnete vzdělávací, kulturní nebo sportovní aktivity, tak je to pro ně navíc motivační,“ vysvětluje Milena Hesová.

Vystudovala pedagogickou školu, pracovala s malými dětmi. S manželem se na mnoho let v Karlově pod Pradědem, kde provozovali horskou chatu pro šedesát lidí, zařadili mezi tzv. boudaře. Vyzkoušela si také komunální politiku. V obci Jívová založila seniorský spolek, který získal titul Nejlepší klub roku 2015. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)