Prostor pro dva – Jan Souček (2024)

Moderuje Luboš Procházka.

Hovoří ředitel České televize Jan Souček.

Natočeno 2024. Premiéra 3. 5. 2024 (Rádio Prostor, 39 min.).

Lit.: anonym: Wollnerovu knížku číst nebudu, nedozvěděl bych se nic nového, říká generální ředitel ČT Jan Souček. In web Radio Prostor, 3. 5. 2024 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: Od nástupu Jana Součka do čela České televize uplynulo přes půl roku. V rozhovoru pro Radio Prostor s Lubošem Procházkou mluvil o tom, jak vnímá dědictví z předchozích let, jak se staví k personálním změnám v televizi nebo koncesionářským poplatkům, co čeká ČT, ale vyjádřil se i k tématům jako sexuální orientace Petra Pellegriniho nebo k tomu, co si generální ředitel ČT pouští v televizi.

Lit.: Aust, Ondřej: Satirický seriál Parlament v ČT nakonec nebude. Ani Pacient SH od Bionautu. In web Mediář, 7. 5. 2024 (článek). – Cit.:  (…) Naopak jedním z projektů, který ČT za Součka hodlá zrealizovat, bude televizní adaptace úspěšného románu Kateřiny Tučkové o poválečném odsunů Němců z Brna Vyhnání Gerty Schnirch. Šéf ČT o tom informoval už při dubnovém předávání literárních cen Magnesia Litera. „Schválili jsme do výroby dvoudílnou adaptaci skvělého románu Kateřiny Tučkové Vyhnání Gerty Schnirch,“ zopakoval to minulý týden v rozhovoru pro Rádio Prostor. Dodal, že režisérem adaptace má být právě Tomáš Mašín. Ten loni natočil filmy Bratři a Němá tajemství, který čerstvě bodoval na mezinárodním filmovém festivalu v americké Arizoně.

Naopak jedním z projektů, který ČT za Součka hodlá zrealizovat, bude televizní adaptace úspěšného románu Kateřiny Tučkové o poválečném odsunů Němců z Brna Vyhnání Gerty Schnirch. Šéf ČT o tom informoval už při dubnovém předávání literárních cen Magnesia Litera. „Schválili jsme do výroby dvoudílnou adaptaci skvělého románu Kateřiny Tučkové Vyhnání Gerty Schnirch,“ zopakoval to minulý týden v rozhovoru pro Rádio Prostor. Dodal, že režisérem adaptace má být právě Tomáš Mašín. Ten loni natočil filmy BratřiNěmá tajemství, který čerstvě bodoval na mezinárodním filmovém festivalu v americké Arizoně.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)