Česká stopa Adolfa Eichmanna (2010)

Stanislav Motl. Říkalo se mu architekt holocaustu. Spolehlivý, organizačně zdatný a neuvěřitelně výkonný. Adolf Eichmann, muž, který se významně podílel na tom, aby továrny na smrt, neboli vyhlazovací tábory, nezahálely a stále pracovaly – ve dne i v noci. Připravil Stanislav Motl.

Účinkují Stanislav Motl, Aaron Levi, dr. Václav Raniš, doc. Vojtěch Blodik, Josef Vlastník.

Připravil Český rozhlas v roce 2009. Premiéra vysílána 9. 1. 2010 na stanici ČRo 2 Praha v cyklu Stopy, fakta, tajemství … č. 1 (25 min.).

Lit.: Motl, Stanislav: Stopy, fakta, tajemství … a Česká stopa Adolfa Eichmanna. In web ČRo 9. 1. 2010 (anotace). – Cit.: Říkalo se mu architekt holocaustu. Spolehlivý, organizačně zdatný a neuvěřitelně výkonný. Adolf Eichmann, muž, který se významně podílel na tom, aby továrny na smrt, neboli vyhlazovací tábory, nezahálely a stále pracovaly, a to ve dne i v noci. … Nejen tomuto muži bude věnován první díl pravidelného pořadu ČRo 2 – Praha Stopy, fakta, tajemství… Uslyšíme tak příběhy a nová pátrání investigativního novináře Stanislava Motla.

Když se po skončení druhé světové války vydal po jeho stopách lovec nacistů Simon Wiesenthal a později i příslušníci izraelské zpravodajské služby Mossad, neměli ani tušení o tom, že Eichmanna, který na konci války zmizel neznámo kam, kryje jeden nenápadný muž z Prahy. Československý důstojník, kterému se více než deset let dařilo vodit za nos všechny Eichmannovy pronásledovatele. Co ho vlastně k Eichmannovi poutalo? To se dozvíme v pořadu Stopy, fakta a tajemství s názvem: „ČESKÁ STOPA ADOLFA EICHMANNA“.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)