Requiem pro Pavlínu (2010)

Připravil Stanislav Motl.

Účinkují Stanislav Motl, Jiří Černý, Jiří Smrž, Pavlína Jíšová, Miroslav Předota, Jaromíra Nováková, Vojtěch Zícha, Miroslav Kučera.

Premiéru vysílal ČRo 2 Praha 13. 3. 2010 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … č. 10 (28 min.).

Lit.: (sm): Requiem pro Pavlínu. In web ČRo 13. 3. 2010 (anotace). – Cit.: Hudební publicista Jiří Černý o ní napsal, že krátký život té dívky by mohl vydat na novelu. Ale musel by ji prý napsat některý ze Zweigů nebo alespoň Arnošt Lustig. Řeč je o dívce, které bylo něco přes 20 let, když ohromila – svým talentem a skoro až neuvěřitelným charismatem – nejenom příznivce, ale hlavně znalce folkové hudby. Jako by přišla odněkud z neznáma. Okamžitě si podmanila své okolí. Jmenovala se Pavlína Braunová a koncem 80. let minulého století působila ve folkové hudební skupině Minnesengři z Českých Budějovic. Zazářila a pak – zmizela.

Po Pavlíně Braunové zbylo pár fotografií, pár televizních záběrů, asi 19 natočených písní a 1 nevydané cédéčko. A hlavně vzpomínky. Vzpomínky na neuvěřitelně muzikální a vnímavou dívku, která svého času zazářila na folkovém nebi jako opravdový meteor, ať už hrála s kapelou Freska, Sem Tam nebo se zmiňovanými Minnesengry.

Stala se obětí kriminálního činu, nebo prostě chtěla odejít opět někam do neznáma?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)