Jak zabít démona (2010)

Připravil Stanislav Motl.

Účinkují Stanislav Motl, Philipp Freiherr von Boeselager, prof. Vladimír Nálevka, Helmut Freund, ze záznamu hovoří Adolf Hitler.

Premiéru vysílal ČRo 2 Praha 8. 5. 2010 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … č. 18 (28 min.). Repríza 24. 7. 2023 (ČRo 2 Praha, 18:04 h.).

Lit.: Motl, Stanislav: Stopy, fakta, tajemství… In web ČRo 11. 5. 2010 (anotace). – Cit.: Adolf Hitler stále fascinuje svět. Fascinuje svými zločiny, fascinuje také svým osobním životem, svým tajemstvím. Týká se to například i jeho údajné intuice, až prozřetelnosti, která mu prý vždycky umožnila, aby se vyhnul jakémukoliv fyzickému útoku. Díky filmovému zpracování víme například o neúspěšném atentátu na Adolfa Hitlera 20. července 1944…

Víme možná i o pokusech několika dalších, zpravidla osamělých atentátníků. Ale kdo ví, že jeden takový atentát se měl uskutečnit v Praze? A dokonce přímo před Pražským hradem?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)