Tajemství zmizelého letce (2010)

Stanislav Motl. Dávné příběhy a nová pátrání Stanislava Motla.

Účinkují Stanislav Motl, Tatiana Březinová, Mikuláš Černý, prof. Vladimír Nálevka.

Premiéru vysílal Český rozhlas 15. 5. 2010 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … č. 19 (27 min.). Premiéra pokračování 16. 2. 2014.

Lit.: Motl, Stanislav: Stopy, fakta, tajemství… In web ČRo 15. 5. 2010 (anotace). – Cit.: S Čechy, kteří dobývají Severní pól, se v posledních letech roztrhl pytel. Toto magické místo dobývají na lyžích, v letadle… Často jde ale spíše o finančně nákladné výpravy organizované cestovními kancelářemi. V době, kdy se tyto cesty stávají módou hlavně dobře situovaných lidí, už takřka nikdo neví, že před více než 70 lety mířil na Severní pól jeden český polární letec…

Plnil si své klukovské sny. Jenomže za tyto své sny musel později tvrdě zaplatit. Ale nikoliv v zemi věčného ledu. Jmenoval se Jan Březina a pocházel z Kolína. Dnes už ho v této zemi takřka nikdo nezná. A přece – kdysi ohromil svět. Potom ale beze stopy zmizel. Tajemství, které obestřelo jeho dramatický osud, vydrželo více než 60 let.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Podle rozhlasu má tento díl název Tajemství zmizelého letce

Děkuji, název tohoto dílu jsme nemohli dohledat. M.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)