Ortel samoty (2006)

Připravila Dagmar Misařová. Vzpomíná Marie Tomášková. Pozoruhodné reportážní setkání s někdejší „sekretarkou“ básníka Petra Bezruče. Mistr zvuku Hana Kovalová. Hudební redaktor Václav Bělohlavý. Režie Dagmar Misařová.

Účinkují Stanislav Šárský a Alena Polarczyková-Sasínová.

Připravil ČRo Ostrava v roce 2006 (54 min.). Repríza 13. 4. 2014 (ČRo Ostrava, 15.04 – 15.54 h.) k 70. výročí narození K. Kryla.

Pozn.: Dokument o Petru Bezručovi a jeho pobytu v Kostelci na Hané.  Vzpomíná dr. Zdeňka Tomášková (roz. Kadlecová), která kdysi ukryla ostravské rozhlasáky i mikrofon, díky čemuž byl v roce 1955 zaznamenán jediný rozhovor s Petrem Bezručem.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Dokument o Petru Bezručovi a jeho pobytu v Kostelci na Hané. Připravila Dagmar Misařová. Vzpomíná dr. Zdeňka Tomášková (roz. Kadlecová), která kdysi ukryla ostravské rozhlasáky i mikrofon, díky čemuž byl v roce 1955 zaznamenán jediný rozhovor s Petrem Bezručem. Účinkují Stanislav Šárský a Alena Polarczyková-Sasínová. Hudební redaktor Václav Bělohlavý. Mistr zvuku Hana Kovalová. Režie Dagmar Misařová. Natočil ČRo Ostrava v roce 2006. (54 min.)

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)