Apoštolové temných sil (2010)

Dávné příběhy a nová pátrání Stanislava Motla.  V době nacistické okupace pracovali na našem území členové skupiny Ahnenerbe z Berlína – vědci, kteří pátrali po okultních a mystických záhadách zejména v lokalitách spjatých s dávnými Kelty. Například na Zvíkově, v jihlavském podzemí a na dalších místech, o kterých řada lidí tvrdí, že jsou provázena nevysvětlitelnými tajemstvími. Jak ukazují nově objevené archivní dokumenty, nešlo o lecjaké výmysly, ale často o seriózní, byť neuvěřitelné informace.

Účinkují Stanislav Motl, záhadolog Ing. Ivan Mackerle, historik a publicista dr. Miloš Jesenský, farář ČSCH dr. Zdeněk Krušina, badatel Vladimír Žižka, předseda astronomické spol. ve Vlašimi Jan Urban, člen pražské společnosti Universalia Pavel Kováč.

Natočeno 2010. Premiéra 11. 12. 2010 v Stopy, fakta, tajemství … č. 40 (28 min.)

Lit.: Motl, Stanislav: Apoštolové temných sil. In web ČRo 11. 12. 2010 (anotace). – Cit.: Tajemné podzemní říše údajně obývané vyspělou civilizací, síla Vril, se kterou lze prý ovládnout svět, pokusy kontaktovat duše zemřelých, prolévání krve coby rituál, výzkumy v tajemném Tibetu, černý řád rytířů SS …

I tohle jsou podoby německého nacismu. Adolf Hitler a jeho nejbližší byli posedlí myšlenkou zmocnit se vlády nad celým světem doslova za každou cenu. A pro splnění svého cíle používali nejenom vojáky, ale třeba také mágy, astrology, okultisty. Svou válku vedly i nacistické supertajné společnosti.

V dnešní době může tohle všechno vyvolávat v mnohém z nás spíše shovívavý úsměv. Jenomže v tehdejší době šlo o neobyčejně nebezpečné experimenty, jejichž společným jmenovatelem bylo násilí, likvidace takzvaně podřadných ras, prolévání krve a smrt milionů lidí. Či už tyto představy byly reálné nebo ne, reálně ovlivňovaly ideologii nacistů. Reálně ovlivňovaly víru v nadpřirozené věci u nacistického státu, protože víme, že Hitler, Himmler a další prominenti svou politiku odvíjeli vysloveně od takovéto metafyziky, to je fakt.

Tajnou společností Thule se v knize Tajné dějiny světa zabývá například také Zdeněk Krušina. Hovoří zde o jejím zakladateli, Rudolfu von Sebottendorfovi, který tuto společnost pojmenoval při jejím založení, v roce 1918, po legendární severské zemi Ultima Thule, považované za pradávný pozemský ráj.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)