Medzi nebom a zemou (Mezi nebem a zemí, 2007)

Gabriela Horečná. Hudba Fedor Gabriž. Zvuk Alena Duchoňová. Režie Gabriela Horečná.

Účinkují: grécko-katolícky kňaz Daniel Galajda – Litmanová, Obyvateľka z Litmanovej, Jozef Hrenák – bývalý narkoman, žijúci na fare v Žakovciach, Marián Kuffa – farár zo Žakoviec, Historička Dr. Da­niela Dvořáková, Etológ Miroslav Saniga z obce Liptovské Re­vúce, Primárka Detskej onkológie a hematológie DFN v Koši­ciach, MUDr. Irina Oravkinová, Otec so synom z Prešova – malý pacient na Detskej onkológii, Pani Anka s matkou zo Sečoviec, Gabriela Horečná – autorka a redaktorka, Marián Lucký.

Připravil Slovenský rozhlas v roce 2007. Premiéra 6. 4. 2007 (Rádio Devín, 45 min.).

Pozn.: Sú miesta, ktoré nás fascinujú, vyvolávajú v nás rôzne emócie a liečia našu dušu… Studnicou zázrakov je najmä stredovek, no nielen on. Aj dnes existujú javy, ktoré len ťažko dokážeme defi ­novať a pomenovať. Génius loci Litmanovej, životná fi lozofi a fa­rára Kuffu zo Žakoviec, ktorý prežil pád z Gerlachovského štítu, nádej malých onkologických pacientov a ich rodičov, zázračné uzdravenie dievčiny, ktorá je dnes už matkou, ochranár prírody a etológ Miro Saniga, ktorému sa vrátil zrak… Dokument je o malých i väčších zázrakoch, ktoré sa dejú okolo nás a o ktorých treba hovoriť opatrne a ticho. (anotace SRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)