Šamani v Čechách (2011)

Dávné příběhy a nová svědectví Stanislava Motla. Během posledních deseti let u nás stoupá zájem o šamanismus, o uctívání duchovních sil přírody. Jedná se o módnost? Je to signál, že není něco v pořádku? Připravil Stanislav Motl.

Účinkují Stanislav Motl, etnoložka dr. Pavlína Brzáková. Ukázky čte Josef Somr.

Připravil Český rozhlas v roce 2011. Premiéra 27. 3. 2011 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … č. 55 (30 min.).

Lit.: Motl, Stanislav: Šamani v Čechách. In web ČRo 27. 3. 2011 (anotace). – Cit.: „Během posledních deseti let u nás stoupá zájem o šamanismus, o uctívání duchovních sil přírody. Mnoho lidí se vydává na cestu za poznáním mimo vyšlapané cesty předkládané většinou náboženstvími a touží po duchovním vývoji na základě vlastního úsilí. Jedná se o módnost? Je to signál, že s nimi není něco v pořádku? Nebo za tím stojí nějaký hlubší zájem….?“

Tato slova napsala ve své knize Dva světy (Učení sibiřského šamana) přední česká etnoložka Pavlína Brzáková. Stanislav Motl se ve svém cyklu Stopy, fakta, tajemství … pokouší na výše položené otázky alespoň částečně odpovědět. Kvůli tomu se dokonce zúčastnil i několika šamanských rituálů.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)