Návrat na Rapa-nui (2004)

Pásmo připravila Kateřina Suková.

Účinkují Kateřina Suková, Pavel Pavel a další. Ukázky z knih „Aku-aku“ Thora Heyerdahla a „Rapa Nui“ Pavla Pavla čte Ladislav Kolář a Michal Bumbálek.

Připravil Český rozhlas Brno v roce 2004 (55 min.). Premiéra 10. 10. 2004 (ČRo 3 Vltava) v cyklu Schůzky s literaturou. Repríza 5. 4. 2021 (ČRo 3 Vltava, 17:00 h.).

Pozn.: Rozhlasové pásmo Kateřiny Sukové o Velikonočním ostrově čerpá z knih Thora Heyerdahla Aku-aku a Pavla Pavla Rapa-nui. Součástí pořadu k 90. výročí narození norského archeologa, etnografa a zoologa Thora Heyerdahla je i rozhovor s Ing. Pavlem Pavlem.

Během průzkumné výpravy do Tichého oceánu objevil nizozemský mořeplavec Jacob Roggeveen neznámý ostrov, který podle právě probíhajících svátků nazval „Velikonoční“. Bylo to 5. dubna 1722. V rozhlasovém pásmu Kateřiny Sukové se do těchto míst vrátíme prostřednictvím knihy Aku-aku norského archeologa, etnografa a zoologa Thora Heyerdahla a v rozhovoru s technikem a experimentálním archeologem Pavlem Pavlem.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)