Otec Jamese Bonda (2011)

Dávné příběhy a nová svědectví Stanislava Motla. Připravil Stanislav Motl.

Účinkují Stanislav Motl a Norbert Auerbach.

Připravil Český rozhlas v roce 2011. Premiéra 24. 4. 2011 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … č. 59 (30 min.). Repríza 28. 11. 2022 (ČRo 2 Praha, 18:04 h.).

Lit.: Motl, Stanislav: Otec Jamese Bonda. In web ČRo 24. 4. 2011 (anotace). – Cit.: Pije zásadně vodku s martini. „Protřepat a nemíchat,“ nabádá vždy barmana. Chodí v elegantních oblecích, je neustále obklopen krásnými ženami, a hlavně – je naprosto nezranitelný.

Pokud se ho nějaký padouch přece jen pokusí napadnout, se zlou se potáže. Náš hrdina ho vždy dokonale zpacifikuje a zpravidla se u toho ani neumaže a neušpiní. Tak tohle je James Bond. Britský agent 007, který čas od času zachraňuje svět.

Od okamžiku, kdy se James Bond objevil poprvé na filmovém plátně, bylo to v roce 1962, se jeho sláva rozlétla takřka po celém světě. Co na tom, že jde o parodii, o filmovou pohádku, Jamese Bonda milují lidé nejrůznějších generací a filmy o něm vydělávají astronomické sumy. Koho by ale napadlo, že za tímhle doslova fenomenálním úspěchem byl rovněž jistý poměrně nenápadný muž, který po roce 1989 žil v České republice. Muž, kterého můžeme směle označit za filmového otce Jamese Bonda a svědka jeho mnohých tajemství.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)