Anny a Max (2011)

Dávné příběhy a nová svědectví Stanislava Motla. Připravil Stanislav Motl.

Účinkují Stanislav Motl, filmová historička NFA Blažena Orgošíková, filmový badatel Milan Volf, boxer Rostislav Osička.

Připravil Český rozhlas v roce 2011. Premiéra 6. 6. 2011 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … č. 65 (30 min.). Repríza 2. 7. 2018 (ČRo 2 Praha, 18:30 h); 7. 7. 2018 (ČRo Plus, 15:34 h.).

Lit.: Motl, Stanislav: Anny a Max. In web ČRo 5. 6. 2011 (anotace). – Cit.: Od chvíle, kdy se prvně potkali, je už nikdo nedokázal rozdělit. Byli nepřehlédnutelní. Vysoký snědý obr s tvrdými pěstmi a drobná světlovláska, jejíž štíhlé nohy přiváděly do varu významné i méně významné muže.

Režiséry Karlem Lamačem a Alfredem Hitchcockem počínaje a třeba Adolfem Hitlerem konče. Jőrg Meidenbauer je charakterizoval jako „ideální pár síly a půvabu.“ V jeho knize Lásky slavných se Anny Ondráková a Max Schmeling ocitli mezi nejvýznamnějšími hvězdnými dvojicemi minulého století. Svého času se stali idoly Německa. Nacistického Německa. Česká herečka a boxerský šampión se ocitli, stejně jako milióny jiných lidí, v soukolí doby. Balancovali na pomyslné hraně mezi obdivem nacistických pohlavárů a zatracením. Jak tuto dobu ustáli?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)