Ztracená závěť aneb Příběh matky Lídy Baarové (2011)

Dávné příběhy a nová svědectví Stanislava Motla. Připravil Stanislav Motl.

Účinkuje Stanislav Motl, Marcela Nepovímová-Babková, Milan Wolf. Ze záznamu hovoří a zpívá Lída Baarová a Svatopluk Beneš.

Připravil Český rozhlas v roce 2011. Premiéra 3. 7. 2011 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … č. 69 (30 min.). Repríza 31. 7. 2023 (ČRo 2 Praha, 18:04 h.).

Lit.: Motl, Stanislav: Ztracená závěť aneb Příběh matky Lídy Baarové. In web ČRo 3. 7. 2011 (anotace). – Cit.: Napadlo by vás, že matka může být o čtyři roky mladší než její dcera? Lídě Baarové, jedné z nejobdivovanějších a také nejzatracovanějších filmových hvězd, se tento paradox přihodil.

Osud nevlastní matky Lídy Baarové byl možná ještě větším dramatem než tragédie slavné filmové hvězdy. V dalším pokračování cyklu Stopy, fakta, tajemství… se dozvíme o jedné mladé a talentované herečce, která se v době, kdy Lída Baarová prožívala nejtěžší okamžiky svého života, dokázala vzdát slibné herecké kariéry. A to jen proto, aby pomohla těžce nemocnému otci Lídy Baarové a také herečce samotné.

Na konci života však měla za tohle všechno tvrdě zaplatit. V duchu známé pravdy, že spravedlnost možná existuje, ale pouze pro někoho…

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)