Vlčí dítě (2011)

Dávné příběhy a nová svědectví Stanislava Motla. Připravil Stanislav Motl. Dramaturgie Bronislava Janečková. Zvukový mistr Tomáš Gsöllhofer.

Účinkují  Stanislav Motl, Jaroslava Kulhavá, Lenka Smutná, Hana Frídová a Bohuslav Jaroš.

Připravil Český rozhlas v roce 2011. Premiéra 25. 9. 2011 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … (26 min.). Repríza 10. 10. 2022 (ČRo 2 Praha, 18:04 h.).

Lit.: Motl, Stanislav: Vlčí dítě. In web ČRo 25. 9. 2011 (anotace). – Cit.: V pokračování cyklu Stopy, fakta, tajemství … nás Stanislav Motl seznámí s dalším příběhem patřícím do pomyslné galerie kriminálních případů, které měly jedno společné – v době, kdy se odehrály, měly být před širokou veřejností utajeny.

Dramatický příběh dívky ze severních Čech, která se ocitla na úrovni vyděšeného zvířete, je dodnes plný tajemství a otázek. A člověk se chtě nechtě musí ptát: Jaký to může být člověk, který je schopný ublížit bezbrannému dítěti? Proč to dělá? Jakou má motivaci? A kde se stala ona zásadní chyba, která vyvolala pozdější tragédii?

Lit.: Motl, Stanislav: Vlčí dítě. Tragický příběh týrané dívky ze severních Čech odhaluje Stanislav Motl. In web ČRo 2 Praha, 10. říjen 2022 (článek). – Cit.:  Pila z misky, nedokázala sedět ani natáhnout končetiny. Dramatický příběh dívky ze severních Čech, která se ocitla na úrovni divokého zvířete, je dodnes plný tajemství a otázek. Stanislav Motl jej objevil  náhodou, když se zabýval týranými chlapci v Kuřimské kauze. A začal se ptát. Co se dělo v 50. letech v podkroví domku v Leštině? Jaká byla motivace rodiny dítě týrat? A co se dělo s malou Danou poté, co hrůzné okolnosti vyšly najevo? Stopy vedly až do roku 1980. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)