Herečka (2011)

Dávné příběhy a nová svědectví Stanislava Motla. Připravil Stanislav Motl.

Účinkují Stanislav Motl, Růžena Svobodová-Nováková, Olga Fridrichová, ze záznamu hovoří Marie Svobodová a Zdeňka Šebestová.

Připravil Český rozhlas v roce 2011. Premiéra 2. 10. 2011 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … (30 min.). Repríza 2. 8. 2021 (ČRo 2 Praha, 18:04 h.).

Lit.: Motl, Stanislav: Herečka. In web ČRo 2. 10. 2011 (anotace). – Cit.: Žijeme v době celebrit. Bulvár se stal každodenním průvodcem životů spousty dnešních lidí. Celebritami se stávají nejenom pochybní hrdinové různých reality show, nejrozmanitější missky, modelky, ale také někteří herci.

Současný mediální svět dává mnohým z nich velké šance. Popularitu, slávu, často velké peníze. Skoro se už nechce ani věřit tomu, že nejslavnější a nejmilovanější herci předválečné éry, jakými byli například Zdeněk Štěpánek, Jaroslav Vojta, Ladislav Pešek, Rudolf Hrušínský a mnozí další, chodívali k divadlu ještě v dobách, kdy nemohli počítat se slávou a bohatstvím. Místo toho se museli připravit na strádání, často i hlad a na okolní svět, který je velmi často vnímal jen jako podřadné komedianty.

Náš příběh bude příběhem dávno zapomenuté herečky Marie Svobodové. Na jejím neobyčejném životě odkrýváme tajemství pradávné síly, s jejíž pomocí dokázali dávní herci překonávat všechny možné obtíže a nástrahy. A to jen proto, aby se mohli, třeba i hladoví a s vidinou minimální, někdy i téměř žádné, finanční odměny, postavit na jeviště. Připraveni rozdat doslova sami sebe.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)