Kdo byl John Brom? (2011)

Dávné příběhy a nová svědectví Stanislava Motla. Připravil Stanislav Motl. Režie Vladimír Příkazský.

Účinkují Stanislav Motl, dr. Petr Bednařík, ze záznamu Oldřich Nový.

Připravil Český rozhlas v roce 2011. Premiéra 9. 10. 2011 v cyklu Stopy, fakta, tajemství … (30 min.). Repríza 8. 2. 2021 (ČRo 2 Praha, 18:30 h.).

Lit.: Motl, Stanislav: Kdo byl John Brom? In web ČRo 9. 10.  2011 (anotace). – Cit.: Byl hercem, režisérem, kameramanem či producentem. Také spisovatelem, básníkem a hudební textařem. Rovněž úspěšným podnikatelem a diplomatem. Prožil pozoruhodný život plný zvratů, ale také plný odříkání. Byl mužem činu, ale také mužem pevné vůle. Jeho dokumentární filmy, které natáčel v Africe, jsou například ve Francii promítány studentům filmových škol. Svět, který ho zná jako Johna L. Broma, ho obdivuje. Přestože až do konce svých dnů považoval za svou jedinou zemi tu, kde se narodil, tedy Čechy, u nás se o něm stále dohromady moc neví. Jeho život zůstává stále plný tajemství. Což je pro Stanislava Motla výzva k dalšímu pátrání.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)